Eladó Nyuszikáim

Ezen az oldalon az állományomról illetve eladó nyulaimról tálálhattok információkat

Tepsis nyúl


Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 75 dkg burgonya, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evőkanál liszt, 1 púpozott evőkanál vegeta,

1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött bors, 2 gerezd fokhagyma.

Előkészítése: tűzálló tálat vagy tepsit kiolajozok. Kis tálkában összekeverem a lisztet, a vegetát, a pirospaprikát és a borsot. A nyers burgonyát meghámozom, karikákra vágom, és mély tálba rakom. A hagymát és a zöldpaprikát vékonyra karikázom. A nyulat darabjaira vágom, hártyáitól és zsírjától megfosztom. A tejfölt megsózom, és a zúzott fokhagymát belekeverem.

Elkészítése: a megsózott nyúldarabokat a fűszeres lisztben megmártom. A burgonyára rászórom a megmaradt fűszeres lisztet, majd jól összerázom, és a tepsiben egyenletesen elterítem. A hagymát és a zöldpaprikát elosztom a burgonyán, ezután sorban, egymás mellett elhelyezem rajta a lisztes húsdarabokat. Reszelt sajttal megszórom, fokhagymás tejföllel lelocsolom, majd lefedem, és alufóliával szorosan betakarom. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben 45-50 percig párolom, végül a tetejét levéve, pirosra pirítom.

Megjegyzés: fedő nélkül csak rövid ideig sütöm, mert a sajt miatt hamar megég.




Fokhagymás nyúlcomb


Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors.

Előkészítése: A nyúlcombokat megmosom, leszárítom, majd megsózom és megborsozom. Mindkét oldalát lisztbe mártom.

Elkészítése: Az olajat nagy serpenyőben felforrósítom, és a combok mindkét oldalát jól átpirítom. A tejszínt ráöntöm, és az összezúzott fokhagyma felét belekeverem. Közepes tűzön, fedő alatt, kb. 25 percig párolom. A párolási ideje letelte után a fedőt leveszem, és a megmaradt fokhagymát is rátéve, addig forralom, amíg a levét el nem fövi, és csak sűrű, kevés mártás marad alatta.

Megjegyzés:
petrezselyemmel ízesített, kukoricás-mazsolás párolt rizzsel tálalom.

Tipp: fokhagyma helyett a vöröshagymával is nagyon finom. A vöröshagymát nyomják át fokhagymaprésen, a hagyma akkor adja ki legjobban az aromáját.


Almás-hagymás nyúlmáj


Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg házinyúlmáj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 közepes fej hagyma, 2 savanykás alma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, ízlést szerint frissen őrölt fekete bors és só.

Előkészítése: A nyúlmáj ereit és zsírját leszedem, majd kis darabokra vágom. A füstölt szalonnát felaprítom, és nagy serpenyőbe téve, a zsírját kisütöm. A pörcöt kiszedem és félreteszem. A hagymát tisztítás után vékony karikákra metélem. Az almákat megmosom, félbevágom, és héjastól kimagozom, majd vékony szeletekre aprítom.

p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Elkészítése: a hagymát a szalonnazsírra teszem, és üvegesre sütöm. Szűrőkanállal kiszedem a serpenyőből, és melegen tartom. A visszamaradt zsírra ráteszem a májdarabokat, és erős tűzön, fedő alatt, kb. 5 percig párolom, közben meghintem majoránnával. Ugyancsak kiszedem a zsírból, és félretéve, melegen tartom. Az almaszeletek következnek a serpenyőben, amelyeket erős lángon gyorsan üvegesre sütök, majd beleöntöm a tejfölt, visszateszem a szalonnapörcöt, a májat és a hagymakarikákat.
Megsózom, megborsozom, és erős lángon jól összeforralom. Mielőtt tálalná, 5 percig a fedő alatt hagyom állni.

Megjegyzés:

Párolt rizs illik hozzá a legjobban. Minél aromásabb az alma, annál jobb ízű lesz a hús leve.



Fűszeres sült nyúl


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg házinyúllapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 5 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött fehér bors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág

Előkészítése: A hagymát meghámozom és felkarikázom, a fokhagymát tisztítás után lapokra vágom. A húsdarabokat megsózom, megborsozom, és csipetnyi szerecsendió-virággal meghintem

Elkészítése: Megfelelő méretű tepsiben elterítem a hagymakarikákat, és egymás mellett elhelyezem rajta a húsdarabokat. Rájuk hintem a fokhagymalapokat, majd a tejföl, olaj és só keverékével meglocsolom. A tetejére szorosan, lehetőleg légmentesen alufóliát szorítok, majd az előmelegített, közepesen forró sütőben 45-50 percig közepes lángon párolom. Végül a fóliát leveszem, és kissé megpirítom a tetejét.

Megjegyzés: Az ily módon párolt-sütött hús finoman porhanyós lesz. Salátával és tetszés szerinti körettel tálalom.


Citromos babéros nyúlraguleves


Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná

A csontos nyúlhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd leszikkasztom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát. Ráöntök két evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve, ráteszem a húsdarabokat. Fehéredésig kevergetem a tűzön, majd hozzáadom a karikára vágott zöldségeket és a felszeletelt gombát. Megsózom, 3 liternyi vízzel felöntöm. Beleteszem a babérlevelet, a citromhéjat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meghintem törött fekete borssal, és a húst puhára főzöm. A lisztet a tejföllel és a tejszínnel simára keverem, majd a forrásban lévő levest behabarom vele. Ismét felforralom, citromlével és csipetnyi cukorral ízesítem, végül a megmosott, lecsöpögtetett, és finomra metélt kaporral meghintem.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 4
Heti: 51
Havi: 154
Össz.: 75 420

Látogatottság növelés
Oldal: Nyulas receptek
Eladó Nyuszikáim - © 2008 - 2024 - eladonyul.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »